Regionale Hoornvliesmiddag/avond

  • 14 september Velp
  • 27 oktober Amsterdam
  • 7 december Breda

————————————————————————————————

De HOORNVLIESWIJZER, een initiatief van de Hoornvlies Patiënten Vereniging

 

Wat is de Hoornvlieswijzer?

Je hebt de diagnose ‘hoornvliesaandoening’ gekregen. De oogarts bespreekt de behandelmogelijkheden met je. Omdat het je ogen zijn, kan de aandoening verstrekkende gevolgen hebben voor leven en werk, mentaal en fysiek. In deze voor jou nieuwe werkelijkheid krijg je te maken met dingen waar je nog nooit eerder bij stilstond. De Hoornvlieswijzer geeft een aanzet tot antwoorden op je vragen.

In de Hoornvlieswijzer staan interviews met 18 patiënten met verschillende stadia en vormen van hoornvliesaandoeningen. De persoonlijke ervaringen gaan over wat voor behandelingen er zijn voor welke hoornvliesaandoening, het verloop van het genezingsproces, invloed op het dagelijkse leven, etc. Na het bekijken van de Hoornvlieswijzer heb je een completer beeld van wat een behandeling voor je kan betekenen en kun je je vragen en ideeën bespreken met je oogarts, corneaspecialist of andere zorgverlener. De Hoornvlieswijzer zal op termijn uitgebreid worden met meer ervaringsverhalen en informatie over overige hoornvliesaandoeningen.

————————————————————————————————

HPV-MINI MAGAZINE 2022

 

 

 

————————————————————————————————

ARCHIEF

De Nationale Hoornvliesdag 2021 – voor HPV-leden – vond plaats op 9 oktober 2021 in Breukelen | Van der Valk Hotel en is gewaardeerd met een gemiddelde van een 8,9!

Hieronder het programma van de NHD 2021 gehouden op 9 oktober 2021

met dank aan onze sponsoren, partners en vrijwilligers

  

————————————————————————————————————

 

 

Kort nieuws