De positie van oogpatiënten in Nederland verder verstevigen: dat is het doel dat de Hoornvlies Patiënten Vereniging, de MaculaVereniging, de Oogvereniging, Vereniging OOG in OOG en het Oogfonds voor ogen hebben. Om dat doel te bereiken willen de organisaties intensiever gaan samenwerken.

Onderzoek

De komende maanden wordt verkend hoe deze samenwerking het beste vorm kan krijgen. De vorm volgt hierbij de inhoud. Oftewel: het perspectief van u als oogpatiënt en uw belang staat centraal, niet dat van de organisaties.

Huidige samenwerking

Op veel vlakken werken we als oog(patiënten)organisaties al nauw met elkaar samen. Zo delen we één stand op beurzen als de 50PlusBeurs en de Gezondheidsbeurs (de Oogstraat). Ook is er het samenwerkingsproject Mijn optimale oogzorg en zijn er gezamenlijke evenementen zoals het Oogcongres.

Het is nu het moment om de samenwerking met de andere oog(patiënten)organisaties te verstevigen. De rol en positie van het Oogfonds is daarbij anders dan die van de verenigingen, maar onze ambities zijn grotendeels in lijn met elkaar.

Oog(patiënten)organisaties

De volgende organisaties zijn betrokken:

Meer informatie

Via onze website en ons magazine houden wij u op de hoogte van verdere ontwikkelingen. Bij vragen kunt u contact opnemen met ons secretariaat telefoon 071-5191077 of via info@oogvooru.nl.

Met vriendelijke groet,

Hugo Reumkens
Voorzitter Hoornvlies Patiënten Vereniging

Oogpatiëntenorganisaties willen intensiever gaan samenwerken