Ginevra, een 70 jarige vrouw beschrijft wat bij haar de gevolgen zijn geweest van een nare Acantamoebe infectie, mogelijk als gevolg van contactlensgebruik. Ze droeg bijna 20 jaar overdag zachte contactlenzen, totdat ze het afgelopen jaar heftige pijnen kreeg in haar rechter oog.

De diagnose werd niet direct gesteld

Na vele behandelingen, door verschillende oogartsen van verschillende ziekenhuizen, werd ik na zeer veel pijn/druppels etc. doorverwezen naar het UMC; aangezien men na 4 maanden behandelen geen oplossing meer wist.
Na veel dagelijkse controles/behandelingen/zalven/druppels, zelfs combinatie van eigen bloed en verbanden, constateerde men een Acanthamoebe (parasiet); bevestiging hiervan volgde in het Oogziekenhuis in Rotterdam.
Hieraan vooraf gingen 3 weken ziekenhuis opname in het UMC om de parasiet te doden. Dag en nacht om de tien minuten druppelen. Thuis lukte dat niet.

Twee operaties volgden

In januari kreeg ik een hoornvliestransplantatie en in februari kreeg ik een drain van Ahmed* wegens beschadiging van ooglidrand.

* Noot van de redactie: Via de drain van Ahmed wordt inwendig oogvocht afgevoerd, zodat de oogdruk laag blijft.

Teleurstellend resultaat

Ik ben in het UMC behandeld om een contactlens op het “nieuwe” oog te plaatsen, zonder resultaat.
Na verwijdering van de hechtingen na 10 maanden en zeer veel controles/gezichtsveld onderzoeken is het zicht nog steeds waardeloos en zie ik SLECHTS “Een hand voor ogen!” Toch zegt men dat de operatie niet is mislukt.

Blijven genieten

Ik laat het nu maar zo, ben redelijk gewend met één oog; autorijden in steden doe ik niet meer, focus op wat ik wel kan, zit op yoga, als oud leerkracht vrijwilliger op school tot voor kort, 2 kinderen en 2 kleinkinderen en een sportieve echtgenoot, dus pluk ik de dag.

Acanthamoeba | Tevreden met kijken met één oog