U heeft  eerder het verhaal van Harrie kunnen lezen. Hij vertelde dat hij net geopereerd was aan staar en zijn hoornvlies als gevolg van Fuchs’ endotheeldystrofie. In februari 2016 zou hij na 4 maanden een controle hebben…
Hij vertelt ons hoe het verder met hem is gegaan:

Die 4 maanden heb ik niet gehaald. Er leek iets mis te gaan en heb ik me eerder bij de arts gemeld. Er leek een verdikking te zitten onder de pupil en ik werd, na overleg, naar Amersfoort doorgestuurd, waar mijn oog gelaserd werd, onder de naam van na-staar.
Het leek beter te worden, maar toch geen definitief resultaat, de schaduw kwam terug.
In augustus 2016 werd het sein: -alles goed- afgegeven en heb ik toch maar een bril besteld.
Die draag ik met TV kijken en ’s avonds bij het autorijden.
De rest van mijn leven (denk ik) moet ik “s morgens een druppel Dexamethason in mijn ogen doen en indien nodig Artelac. En natuurlijk blijven mijn ogen onder controle.
Als dat alles is… Het blijft geweldig! Dat zoiets als een hoornvliestransplantatie mogelijk is.
Ik ben een tevreden mens. Ik maak elke morgen 2 cadeautjes open: mijn ogen.

Ik maak elke morgen 2 cadeautjes open: mijn ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *