Ik wil mijn verhaal met jullie delen in de hoop dat anderen met dezelfde soort klachten daar misschien baat bij hebben.

Ik heb 5 jaar rondgelopen met klachten in mijn ogen. Midden in de nacht werd ik wakker met spontaan pijn in mijn ogen. Steken, tranen en niet in het licht kunnen kijken. Even een half uurtje tot een paar uur de ogen dichthouden en de pijn trok dan vanzelf weg. Kon ik mijn ogen niet laten rusten, dan had ik overdag een verminderde gezichtsvermogen. Er ontstonden kleine littekens op mijn hoornvlies, erosies. In het begin dacht ik nog dat ik met mijn vingers in mijn slaap in de ogen stak, maar later werd duidelijk dat de littekens spontaan kwamen. 

Mijn huisarts vermoedde dat droge ogen de oorzaak was. Ik heb voor langere periode oogdruppels voorgeschreven gekregen. De druppels werkten niet en de klachten bleven.
Uiteindelijk verwees mijn huisarts mij naar de optometrist. Met de optometrist de afspraak gemaakt dat als ik weer die pijnen aan mijn ogen zou krijgen, ik naar haar toe zou gaan. Dan kunnen mijn klachten verder gediagnosticeerd worden. In die periode was ik in verwachting en waren mijn klachten over.

Helaas kwamen de klachten na de bevalling weer terug. Mijn tante vond dat ik goed moest nadenken en dat ik vast iets anders had gedaan tijdens mijn zwangerschap. En ja hoor, ik wist het toen meteen! Ik was gestopt met deodorantspray. Ik kon namelijk niet meer de geur verdragen en wou ook niet de schadelijke stoffen ademen voor mijn baby. Had er nooit een allergie achter gezocht. Bij het sprayen komen de gassen in de lucht en door de nevel op mijn ogen en de heftige chemische reactie zorgde dit voor irritatie op mijn hoornvlies.

Moeder van 29 jaar.
Naam en adres bekend bij de HPV

Oogklachten door gebruik van deodorant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *